Maria Pettersson - Osteopaten

Valla Wellnes hälsar Maria Petteson välkommen! Neda lite info från henne.

Jag heter Maria Pettersson och är osteopat och massör. Jag bor i Ljusdal, Hälsingland.  Jag är här för att berätta om mitt stora "kall" och vad jag kan erbjuda dig, nämligen osteopatiska behandlingar och massage. 
Vad är då osteopati, vad gör en osteopat och vad är det bra för?
Osteopati är en manuell medicinsk behandlingsform. Manuell betyder att man använder sig av händerna när man arbetar. Osteopatin grundades 1874, av en amerikan, som hette Andrew Taylor Still.  I en osteopatisk behandling tar man hänsyn till nervsystem, blodcirkulation, de endokrina körtlarna och de lymfatiska systemen. Dessa är lika viktiga som bindväv, muskler, ligament och inre organ.
Kroppen har en fantastisk förmåga att alltid sträva mot hälsa. Den vill inte ha ont. Det man ser utifrån är kroppens försök att må så bra som möjligt. Då jag, som osteopat, lättar på spänningar kommer blodcirkulationen igång. Då ökar syre-och näringstillförseln till det skadade området.
En osteopatisk behandling får inte göra ont. Som osteopat, använder jag mig av skonsamma, effektiva tekniker, som verkar på djupet. Tekniker som används är bland annat specifika muskeltöjningar, ledmobilisering, kraniell osteopati, eller visceral teknik för de inre oganen.
Exempel på när osteopatisk behandling kan vara effektiv är vid bland annat ryggont, stress, huvudvärk, migrän, nack- och axelbesvär, PMS eller Whiplashskador

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln

-