Karate fys

För första gången någonsin kommer eventgeneralen själv hålla pass
 

Karatefys går ut på att få kroppen att prestera maximalt under minimal ansträngning. Vi går igenom grunden för hårda slag och sparkar. Sen kör vi teknikerna två och två med mitsar ( som en boxsäck man håller i) för att känna var kraften tar vägen i teknikerna och hitta tajmingen i kime (kraftanstänningen i slutet av slaget eller sparken). Där emellan blir det en hel del spänst och explosivitet övningar. 

Johan Sjölund har för tillfället ett uppehåll i karateutövandet men har i 8 år tränat och tävlat i stilen Shotokan-karate för Ljusdals Shotokan karateklubb. Han har varit instruktör i klubben under 6 år. Graderade för svart bälte 1:a dan 2010 i Malmö för Sensei Bura ( 8:e Dan).   


 

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln

-