Föreläsning om Ayurveda

Först ut i vår serie av hälso-inspiratörer är Johan S. Lundback. Han föreläser och inspirerar inom bl.a Ayuerveda men är också yogainstruktör på Stark Yoga . Här kommer en introduktion till vad han kommer ta upp under sin föreläsning under vår andra dag Valla Insight:

Ayurveda (livets kunskap) är en indisk holistisk hälsolära med mångtusenårig tradition. Har du någon gång undrat över vad det är som gör att människor är så olika? Varför vissa är hyperaktiva, rör sig snabbt och pratar oavbrutet medan andra utstrålar grace och stillhet? Varför kan vissa människor äta en femrätters middag och fortfarande vara hungriga medan andra sitter och petar i en sallad? Varför har vissa människor en sprudlande inneboende glädje medan andra tycks bära hela världen på sina axlar? Varför vissa människor tycks ha lätt att samarbeta med varandra medan andra direkt hamnar i konflikt?

Ayurvedan besvarar allt det här med de tre doshorna: Vata, Pitta och Kapha. Orden är sanskrit och går inte att enkelt översätta till svenska. Kortfattat kan man säga att doshorna är biologiska energier som styr över alla kroppsliga och mentala processer och som ger varje levande varelse sin egna unika nyckel till hälsa och självförverkligande. Doshorna härrör ifrån de fem elementen; rymd, luft, eld, vatten och jord.

Under föreläsningen berättar Johan om grunderna, dom grundläggande principerna för Ayurveda och hur det påverkar vår vardag och vad vi kan göra för att hitta en både fysisk, mental och själslig balans på en individuell nivå. Johan kommer i samband med det också komma in på Ayurvedans syn på kosten och hur maten hjälper oss till välmående.

Denna föreläning kommer ni kunna ta del av den 18/7 

Varmt Välkomna

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln

-