Samtalsvandring med Märith Andersson och Johan Sjölund

Att gå och samtala är något som ofta faller sig väldigt naturligt. Ibland leder omgivningen in oss i ett samtal, ibland något som dyker upp under tystnaden i rörelsen. Hur som helst är det ju där vi kan möta varandra på djupet. I samtalet. 

Under denna Samtalsvandring kommer ni paras ihop två och två. Varje par tilldelas en fråga av samtalsledaren. Frågorna utgår från spelet Questions for the heart och rör sig mellan de fyra områdena Din omgivning, Din Kropp och själ, Dina tankar om, samt Din relation till dig.
Samtalsvandringen utgår å ena sidan, från att få uttrycka vad man känner och tänker om frågorna som dras under vandringen . Å andra sidan att aktivt lyssna till en annan människa för att på så vis få lära sig något nytt om personen eller rent av om sig själv. Oavsett om man pratar eller lyssnar så brukar ett bredare perspektiv växa fram under samtalets gång. Samma par samtalar under vandringen. Detta eftersom det brukar ”lossna” efter några frågor och den så viktiga tystnaden tillåts lite utrymme. Det är oftast i några minuters tystnad som tankarna får landa och även om man inte kan formulera dem till ord just då, så ger vi oss själva en start till att reflektera över just det som skulle behöva reflekteras över. Har vi ett snabbt svar så har vi även en klar bild om hur vi ser på just den frågan. Varmt välkomna till stund av insikt i sällskap med andra.

Vandringen är lätt. Inga branter eller steninga stigar. Vi kommer vandra en kortare sträcka i långsam takt så ett samtal kan föras med lätthet. Vi kommer gå i cirka 45 min

Johan Sjölund: Jobbar både med stresshanteringssamtal och sorgbearbetningssamtal. Har många gånger upplevt kraften i att samtala i grupp och vad gruppdynamiken kan tillföra i utvecklande tankebanor. Är certifierade Sorgbearbetare och diplomerad avspänning och stresspedagog. Grundare av Valla Wellness och Valla insight. 

Märit Andersson :
Skapare av reflektionsspelet Questions for the heart
Min Vision: Är att leva enkelt och skapa stort
Min Mission: Är att väcka och inspirera till beslut och handlingar som 
leder till upplevelsen av att jag och mina medföljare tar tillvara på vårt liv NU.
Mina mål är:, Känna mig fullständigt fri, uppleva livet varje dag och så många stunder av dagen som  är möjligt Jag vill bidra till ett nytt sätt att tänka, agera och leva i samklang med djur, natur och vårt högsta syfte  

Mina formella utbildningar har jag bla inom, vuxenpsykologi, sociologi psykosyntes och naturhälsopedagogik. Jag har  större delen av mitt yrkesliv arbetat med att utveckla både verksamheter  och människor  i rollen som samtalsterapeut, , handledare  coach och  projektled

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln

-