Gående Meditation och mindfullness med Shanti Stina Eriksson

Under Valla insight kommer Shanti Stina Eriksson  erbjuda två tillfällen med Mindfullness. Första tillfället är en introduktion till mindfullness och bra övningar i vardagen. Andra tillfället får du lära dig gående meditation. Här kommer några ord från Stina själv:


Många människor lever idag under stress och press och har svårt att fokusera längre stunder och att leva i sitt liv här och nu. Vi lever oftast i det förgångna eller i framtiden genom att vi lägger vårt fokus där. Sällan är vi helt närvarande. Mulitasking, prestationsångest, sömnproblem och bristande förmåga att vila vår hjärna och kropp påverkar vår livskvalitet. Mindfulness är en metod för att stödja kroppen genom att erbjuda återhämtning och vila. Med nyfikenhet, öppenhet och acceptans undersöker Mindfulness hur livet kan bli rikare och levas här och nu.

Mindfulness eller Medveten närvaro är en inneboende förmåga som vi kan träna på genom olika metoder. De fysiologiska och psykologiska effekterna av att träna Mindfulness är väl dokumenterad och används nu även i Sverige inom den konventionella vården vid stressproblematik.

Gående meditation
Genom att träna Mindfulness övar vi oss att ta tillbaka fokus till det som pågår här och nu, i kroppen, i känslan och i tanken.
När vi tränar gående meditation övar vi på att upptäcka närvaro i kroppen. Kroppen är alltid i Nuet och genom att träna på kroppsmedvetenhet kommer vi att upptäcka vart vår energi och fokus går. Vi övar på att släppa taget om mål och destination och lägger fokus på den direkta upplevelsen. Gående meditation är ett utmärkt verktyg i vardagen.
Shanti Stina Eriksson är Dipl Mindfulnessinstruktör i samarbete med Mindfulnesscenter.
Hon bor i Hudiksvall med sin familj och läser till vardags till Klassisk homeopat.
Stina erbjuder kurser inom Mindfulness hos Studieförbundet Vuxenskolan.
Till hösten planeras en helgkurs i Mindfulness i Hudiksvall.


Vita Blomman
Vita Blomman vill förmedla vägar till ett rikare liv. Till sinnesfrid. Till ett liv som levs till sin fulla potential. I närvaro och i kärleksfull vänlighet till oss själva och andra. Till att skapa en fredligare värld. Genom att välja vägar som är hjälpsamma för oss och kultivera och vattna vårt inre frö.
www.vitablomman.nu

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln

-